Берестечківська міська рада
Волинська область, Луцький район

Новини

Дата: від до Скинути

ВІДБУЛАСЯ XXV ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ БЕРЕСТЕЧКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ 

ВІДБУЛАСЯ XXV ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ БЕРЕСТЕЧКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ 

ВІДБУЛАСЯ XXV ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ БЕРЕСТЕЧКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ  25.04.2023 року відбулася ХХV позачергова сесія Берестечківської міської ради восьмого скликання. Відкриття сесії розпочалося хвилиною мовчання та звучанням Державного Гімну. Після цього міський голова Ігор Грудзевич нагородив нагрудним знаком «Ветеран Війни» учасників бойових дій, які визнані інвалідами війни. Надалі був оголошений план роботи пленарного засідання на якому було вирішено ряд питань, а саме: ✅Прозвучав звіт міського голови про роботу міської ради за 2023 рік. ✅Внеесено зміни до рішення сесії Берестечківської міської ради від 07.12.2022p.No22-7/2022 «Про бюджет міської територіальної громади на 2023рік» ✅Затверджено перелік закладів культури базової мережі комунального закладу «Центр культури та національної памʼяті Берестечківської міської ради» ✅Внесено зміни до Статутів закладів дошкільної освіти Берестечківської міської ради ✅ Звернення з клопотанням до Міністерства культури та інформаційної політики ✅ А також вирішено ряд земельних питань.

09:07 28.04.2023

Інформація від Горохівського відділення Луцького районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Інформація від Горохівського відділення Луцького районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Епідемічний паротит. Що варто знати про хворобу. Епідемічний паротит - це гостре вірусне захворювання, під час якого відбувається запалення слинних залоз людини. Через те, що в хворого при цьому шия збільшується в об’ємі, в народі цю хворобу називають свинка. Паротит – найчастіше зустрічається у віці від 5 до 15 років, проте небезпека зараження для дорослих теж є. Причому хлопчики хворіють частіше за дівчаток. Вірус паротиту передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом (вдихання повітря, що містить вірус в крапельках слини). Для розвитку захворювання необхідний тривалий і тісний контакт із хворим. Потрапляючи в організм людини, вірус розмножується в її залозистій тканині. Тому, окрім привушних слинних залоз, можуть також уражатись інші залозисті органи: під'язикові та підщелепні слинні залози, яєчники/яєчка, щитовидна та підшлункова залози. Ураження статевих органів частіше відбувається у підлітків (орхіт виникає у 20% хворих хлопчиків, оофорит – у 5% дівчаток) і може призвести до безпліддя. Інкубаційний період триває в середньому від 11 до 21 дня. Хворий заразний за 1-3 дні до появи перших ознак хвороби і протягом 9 днів після її початку (максимальне виділення вірусу - з третього по п'ятий день). Ізоляції хворий підлягає протягом 9 днів від розвитку набряку слинних залоз.  ОЗНАКИ ПАРОТИТУ Зазвичай «свинка» починається гостро. До основних симптомів паротиту відносять:  різке підвищення температури тіла до 39°С, яка може зберігатись 5-7 днів;  біль в області вух, щоки, шиї та при пальпації слинних залоз;  больовий синдром при жуванні чи ковтанні; припухлість зони перед вушною раковиною, що збільшується в розмірах (найбільше припухлість збільшується на 5-6 день хвороби); Специфічного лікування немає, лише симптоматичне. Уражені слинні залози є болючими, тому ідеальною для хворого є рідка, тепла їжа та пиття. Імунітет у перехворілих стійкий та тривалий, повторно заражається менш ніж 1% хворих. Щеплення від паротиту робляться в 12 міс. та 6 років комплексною вакциною КПК (кір, краснуха, паротит), яка входить в календар обов’язкових щеплень. Вакцинація допомагає виробити імунітет до хвороби та запобігти захворюванню, або ж її ускладненням, якщо ви все таки захворієте. Пам’ятайте, що кожен організм є індивідуальним і дає різну імунну відповідь. Будьте здорові! Лікар – епідеміолог Надія Горщар

13:51 30.03.2023

Продовжується робота щодо створення класів безпеки

Продовжується робота щодо створення класів безпеки

Берестечківська міська рада планує відкрити класи безпеки в першому кварталі, які забезпечать дітей та підлітків знаннями і навичками щодо їх безпеки у різних сферах ще зі шкільної парти. Такі класи будуть створені в Берестечківському ліцеї, Мервенському ліцеї та Перемильському ліцеї, а Мар'янівська селищна рада також планує відкрити клас безпеки в Бранівському ліцеї. Для громади безпека є дуже важливою темою, тому Державна служба з надзвичайних ситуацій бере безпосередню участь у допомозі та наповненні цих класів необхідними матеріалами та обладнанням.

12:32 15.03.2023

Відбудеться позачергова двадцять четверта сесія Берестечківської міської ради восьмого скликання.

Відбудеться позачергова двадцять четверта сесія Берестечківської міської ради восьмого скликання.

Відповідно до розпорядження міського голови "Про скликання позачергової двадцять четвертої сесії Берестечківської міської ради восьмого скликання" № 50 від 03.03.2023 року скликано сесію, яка відбудеться у п'ятницю, 10 березня 2023 року о 14:00, в приміщенні Будинку культури

09:33 03.03.2023

оголошення!

оголошення!

Головне Управління ДСНС Укрїни у Волинській області повідомляє про  відновлення функціонування "Порталу електронних послуг ДСНС " та можливість подання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки через даний сервіс https://e-services.dsns.gov.ua/

11:17 02.03.2023

08 лютого 2023 відбулася зустріч керівників закладів загальної середньої освіти Берестечківської міської ради та їх заступників з Директором Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради Іриною Гарбар.

08 лютого 2023 відбулася зустріч керівників закладів загальної середньої освіти Берестечківської міської ради та їх заступників з Директором Центру професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради Іриною Гарбар.

В ході зустрічі керівників ознайомили з роботою центру, а також на їх розгляд була представлена презентація комп'ютерної програми "Інтернет платформа "Smart- школа" її розробником Кулай Валерієм.

14:52 09.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь