A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестечківська міська рада
Волинська область, Луцький район

У Берестечку відкрили Центр національної пам’яті, історії та культури

Дата: 29.01.2018 11:39
Кількість переглядів: 1015

У День Гідності та Свободи, 21 листопада 2017 року, у місті Берестечку урочисто відкрили Центр національної пам’яті, історії та культури. Відкриття Центру відбулось у переповненій залі місцевого Будинку культури, який функціонуватиме у його структурі.
 
Відкриваючи урочистості, Берестечківський міський голова Валентина Залевська подякувала всім, хто долучився до доброї справи. Особливу вдячність висловила депутатам обласної ради, завдяки фінансовій підтримці якої стало можливим відкриття центру.
 
Нагадаємо, що відповідний проект реконструкції колишнього кінотеатру під такий Центр став переможцем обласного конкурсу об’єктів фонду регіонального розвитку, і в цьому році отримав із обласного бюджету 1 мільйон 600 тисяч гривень. Цих коштів вистачило, аби завершити внутрішні роботи. Фасад центру облаштовуватиметься наступного року.
 
Вітаючи присутніх із неординарною подією, перший заступник голови обласної ради, свободівець Олександр Пирожик зауважив, що не приїхав із порожніми руками й цього разу. За рішенням фракції ВО «Свобода» в обласній раді, на найближчій сесії облради для Берестечківської громади виділять іще 100 тисяч гривень – для співфінансування проекту реконструкції дошкільного навчального закладу «Малятко». Адже останнім часом у місті спостерігається чітка тенденція до збільшення народжуваності. До того ж, у місцевий дитсадок хочуть віддавати своїх дітей мешканці сусідніх із Берестечком сіл.
 
Привітати громаду з відкриттям першої черги Центру прибуло чимало гостей. Серед них – депутат обласної ради Любов Ліпич, голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк, депутати Горохівської міської та районної рад Віктор Магурчак та Леонід Кравчук. Виступаючі зауважували, що з приходом до керма Берестечківської міської ради Валентини Залевської громада оживає, у неї з’явилася серйозна перспектива.
 
Урочистості завершилися святковим концертом, який подарували  працівники місцевого будинку культури, БДЮТ, музичної школи, учні ЗОШ І-ІІІ ст. м. Берестечко, вихованці ДНЗ «Малятко» та ін.,  що безумовно додало гарного настрою всім поціновувачам культури та мистецтва. 
 
Гості святкової програми внесли у концерт особливу окрасу. Аматорський фольклорний колектив «Перемильські переспіви» приємно вразив ніжним виконанням українських пісень. Красу співзвуччя подарували всім присутнім учасники вокального ансамблю «Берегиня» Будинку культури с. Мерва.
 
Працівники бібліотеки не тільки допомагали у  підготовці святкового концерту, а й  брали активну участь у його проведенні.

Фото без опису
Володимир Придальний та Людмила Віняр - відповідальні за звукотехнічний супровід виступів
Мешканці Берестечка дуже задоволені гарним будинком культури. Це відчувалося й на урочистому концерті з нагоди відкриття закладу культури: на нього прийшло стільки людей, що концертна зала не вмістила всіх бажаючих.

Берестечківчани вірять і надіються, що як і Свято-Троїцький собор відбудувався і постав у своїй красі, так і їхнє місто розбудується, оновиться і займе достойне місце серед найкращих міст України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь